Books Should Be Free
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads
Search by: Title, Author or Keyword

Bloemlezing uit Guido Gezelle's Gedichten   By: (1830-1899)

Book cover

First Page:

deze regel heeft nummer 1 OPMERKINGEN VAN DE BEWERKER: De tekst in dit bestand wordt weergegeven in de originele, verouderde spelling. Er is geen poging gedaan de tekst te moderniseren. De voetnoten zijn verplaatst naar het eind van het gedicht. Bladzijde nummering is verwijderd. De in het origineel als uitgespatieerde weergegeven tekst is in dit e boek weergegeven als =uitgespatieerd=. Het cursief is weergegeven als cursief . Overduidelijke druk en spelfouten in het origineel en spellingsverschillen binnen een gedicht zijn gecorrigeerd. Aan het eind van het boek volgt een overzicht van de aangebrachte correcties met bijbehorend regelnummer.

BLOEMLEZING UIT GUIDO GEZELLE'S GEDICHTEN

BLOEMLEZING UIT GUIDO GEZELLE'S GEDICHTEN

ZESDE DRUK

[Illustratie: L.J.V. LABOR INTEGER VINCIT MDCCCXXCVII]

L. J. VEEN AMSTERDAM

Boek , Courant en Steendrukkerij G. J. Thieme, Nijmegen.

Deze Bloemlezing heb ik samengesteld om GEZELLE'S po√ęzie te brengen in ruimer kring dan tot heden is bereikt. Op 'n paar uitzonderingen na in 't begin liet ik de volgorde der gedichten naar de verschillende dichtbundels onveranderd. Hier en daar heb ik 'n enkel ons minder bekend woord verklaard.

Maart 1904.

In volgende drukken is in de keuze der gedichten weinig veranderd; over het algemeen zijn meer woorden verklaard.

DR. J. ALEIDA NIJLAND.

AMSTERDAM, April 1915.

=INHOUD=.

Bladz. De vlaamsche tale is wonder zoet 1 Oneigene 2 Als de Ziele luistert 3 Het schrijverke 4 o 't Ruischen van het ranke riet 6 Het meezennestje 8 Dien avond en die rooze 9 Kom e' keer hier 11 Gewijde klok 13 o Gulden hoofd 15 o Vechter 16 Met kloeken arme 17 Slaapt gij nog 19 Hoe schittert mij die spa toch 22 o Leye lief 24 Hemellawerke heet gij 26 De boomen zien zwart 29 Geluwgroene legerscharen 31 Gekamde koning Canteclaar 34 o Wilde en onvervalschte pracht 36 Waar zit die heldere zanger 38 De navond komt zoo stil 41 De vliege 43 Wat hangt gij daar te praten 45 Als ge naar het kooren luistert 46 De wolkenweg bedijgt 48 Andleie 50 't Is... Continue reading book >>
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books