Books Should Be Free
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads
Search by: Title, Author or Keyword

De jongere generatie gesprekken met vertegenwoordigers van de nieuwere richting in onze literatuur; tevens een enquête naar enkele beginselen in ons nationaal geestelijk leven   By: (1886-1944)

Book cover

De jongere generatie is een interessant boek waarin Elias D'Oliveira gesprekken voert met vertegenwoordigers van de nieuwere richting in onze literatuur. Door middel van deze gesprekken krijgen we een goed inzicht in hoe de jongere generatie denkt en wat hun visie is op literatuur en ons nationaal geestelijk leven.

D'Oliveira doet ook een enquête naar enkele beginselen in ons nationaal geestelijk leven, wat zorgt voor een dieper begrip van de culturele en intellectuele ontwikkelingen in Nederland. De interviews zijn goed uitgewerkt en bieden een verfrissende kijk op de literaire wereld.

Hoewel het boek soms wat droog kan zijn door de vele interviews, is het zeker de moeite waard voor iedereen die geïnteresseerd is in literatuur en culturele ontwikkelingen. Het biedt een uniek perspectief op de jongere generatie en hun ideeën, en laat zien hoe literatuur een belangrijke rol speelt in het vormen van onze nationale identiteit.

First Page:

[Transcriber's Note: Spelling, accents, use of quotation marks and hyphenation are terribly inconsistent throughout the source text, and have been left as they were. Only obvious printing errors have been fixed.]

"DE JONGERE GENERATIE"

door

E. D'OLIVEIRA

(VERVOLG OP "DE MANNEN VAN '80")

GESPREKKEN MET VERTEGENWOORDIGERS VAN DE NIEUWERE RICHTING IN ONZE LITERATUUR; TEVENS EEN ENQUÊTE NAAR ENKELE BEGINSELEN IN ONS NATIONAAL GEESTELIJK LEVEN

GEÏLLUSTREERD

[Illustratie: LOUIS COUPERUS]

TER INLEIDING

Toen ik den tweeden druk van mijn "Mannen van Tachtig" de wereld in zond, hoopte ik, in de hier volgende bladzijden een samenvatting te kunnen geven van hetgeen mijn onderzoek naar sommige beginselen van onze nieuwere literatuur mij had opgeleverd. Helaas, het gaat niet! De medewerking van enkele representatieve personen, met name van Mevrouw Henriëtte Roland Holst en van Herman Gorter, werd mij onthouden.

Ik zal hier niet beoordeelen in hoeverre hun weigering gemotiveerd is tegenover de algemeen erkende objectiviteit, die ik bij het weergeven van hetgeen anderen mij wilden mededeelen heb betracht, tegenover de onpartijdigheid die bovendien uit den geheelen opzet van mijn werk logisch volgt en tegenover de opoffering van ... persoonlijke gevoeligheden welke anderen (en geen mindere goden!) zich hebben getroost, toen ze mij te woord stonden... Continue reading book >>
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books