Books Should Be Free is now
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads
Search by: Title, Author or Keyword

Kaleri-orja Kertomus rahvaan perheille

Book cover
By: (1771-1848)

Kaleri-orja on saksalais-sveitsiläinen kirjailijaijan ja pedagogin Heinrich Zschokken lyhyt ja koskettava kertomus, joka sijoittuu 1600 - 1700-luvun Ranskaan. Välimeren rannalla, vuorien ja kauniiden metsien ympäröimänä, on eräs paratiisinkaltainen Hyéres-niminen kaupunki. Luulisi siellä vain onnellisia ihmisiä elävän. Mutta ihmisillä siellä voi olla murheita. Tämä tarina kertoo erään Hyéresiläisen perheen surullisen tarinan. Hyväsydäminen isä-Leonardo nuhtelee samannimistä poika-Leonardoansa ja sillä on kohtalokkaat seuraukset.

This short story by German-Swiss author Heinrich Zschokke, locates at 17th-18th century France. It tells touching story of a man named Leonardo and his family.

First Page:

KALERI ORJA

Kertomus rahvaan perheille

Kirj.

HEINRICH ZSCHOKKE

Suomennos.

Helsingissä, Suomal. Kirjallis. seuran kirjapainossa, 1864.

Imprimatur: C. R. Lindberg .

I.

Kolmen tunnin matkan päässä Toulon'in kaupungista Ranskan maalla, Välimeren rannalla, on vähäinen Hyéres niminen kaupunki, joka, jos muutoin jotain paikkaa maan päällä voidaan kutsua paratiisiksi, ainakin ansaitsisi tämän nimen. Vuorien keskellä, jotka kolmelta kannalta suojaavat sitä meren kohisevilta aalloilta, on kaupunki ihanassa laaksossa. Luojan oman käden tekemän puutarhan muotoinen, joka leviää kaikille puolin vuorien juurille saakka. Täällä ei talvesta tietä; näyttää niinkuin luonto tässä yksinäisessä laaksossa ei tarvitsisi lepoa. Kun Saksan maalla kaikki on elotoinna ja paljaana, ja jää ja lumi peittää vuoret, laaksot ja kymet, ja jokainen mieluisemmin oleskelee lämpimässä tuvassaan, niin kukkii täällä oransi puu, ja liittää hyvän hajunsa kassia puun ja panskalaisen jasmini kasvun hajuun. Ja tiheäin puistoin varjossa hakee väsynyt virkistystä ja viileystä... Continue reading book >>


Stream audiobook and download chapters
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books