Books Should Be Free
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads
Search by: Title, Author or Keyword

Kauppahuone Playfair ja Kumpp eli Pumpulilasti ja Sydän   By: (1828-1905)

Book cover

Kauppahuone Playfair ja Kumpp eli Pumpulilasti ja Sydän is a fascinating and adventurous novel by Jules Verne. The story follows the journey of the Playfair trading company as they embark on a perilous mission to transport a valuable cargo of cotton from Egypt to Scotland. Along the way, the characters encounter various challenges and obstacles, including sabotage, traitors, and natural disasters.

Verne's vivid descriptions and intricate plot keep the reader engaged from start to finish. The characters are well-developed and intriguing, each with their own motivations and secrets. The author's meticulous research is evident in the detailed descriptions of the various locations visited throughout the novel.

Overall, Kauppahuone Playfair ja Kumpp eli Pumpulilasti ja Sydän is a captivating read that combines elements of adventure, mystery, and suspense. Verne's masterful storytelling and richly imagined world make this a must-read for fans of classic literature.

First Page:

KAUPPAHUONE PLAYFAIR JA KUMPP.

eli

Pumpulilasti ja Sydän

Kirjoitti

JULES VERNE

Suomennos

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Helsinki, 1876.

I.

Laiva Delphin.

Ensimäinen virta, jonka aallot ovat vaahdonneet höyryaluksen rattaansiipien alla, on Clyde. Tämä oli 1832. Höyryaluksen nimi oli Comet ja tämä kulki säännöllisesti Glasgowin ja Greenochin väliä kuuden peninkulman [peninkulmilla tässä kirjassa aina ymmärretään Englannin peninkulmia, joita menee noin 6 Suomen peninkulmaan] nopeudella tunnissa. Siitä ajasta asti on enemmän kuin miljoona höyryjä ja pakettiveneitä kulkenut ylös ja alas tämän Skotlannin virrau vuota pitkin, ja asukkaiden tuossa isossa kauppakaupungissa luulisi siis jo hyvinkin harjaantuneen näkemään lhmeitä sillä merikulun haaralla, jota höyryn avulla harjoitetaan.

Kuitenkin olivat Joulukuun 3 päivänä 1862 Glasgowin likaiset kadut täytetyt lukemattomalla ihmislaumalla, jossa oli laivan isäntiä, kauppiaita, tehtaan haltijoita, työmiehiä, merimiehiä, naisia ja lapsia, kaikki matkalla erääsen suureen, Kelwindock nimiseen, Tod'ille ja Mac Gregor'ille kuuluvaan laivanrakennuslaitokseen. Tämä viimeinen nimi todistaa enemmin kuin kyllin, että Skotlannin ylänköläisten kuuluisista jälkeisistä oli tullut keinoilijoita ja että vanhain klanien kaikki läänimiehet olivat luontuneet kelvollisiksi työmiehiksi... Continue reading book >>
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books