Books Should Be Free
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads

Novelleja II   By: (1850-1907)

Book cover

Novelleja II by Samuli Suomalainen is a captivating collection of short stories that explores the complexities of human nature and relationships. Each story is beautifully crafted, with vivid descriptions and well-developed characters that draw the reader in from the very first page.

Suomalainen's writing is both thought-provoking and poignant, delving into themes of love, loss, and the passage of time. The stories are packed with emotion, and the author's keen insight into the human psyche shines through in each narrative.

Overall, Novelleja II is a compelling read that will leave readers contemplating the intricacies of life and the connections we share with others. Suomalainen's prose is both engaging and evocative, making this collection a must-read for fans of literary fiction.

First Page:

NOVELLEJA II

Kirjoitti

Samuli S.

Werner Söderström, Porvoo, 1885.

SISÄLLYS:

Joulu aamuna Tärkeät toimet Kalalta Kosto Laulajaiset Piispan Ellu Kynämamseli Miltä näytti Tulipalo

JOULU AAMU.

Jouluaatto oli tullut. Työt oli lopetettu, kylyt kylvetty, pahnat lattioille levitetty, kynttilät paloivat. Köyhinkin oli parahan valonsa pannut majaansa kirkastamaan. Juhlapuvuissansa istuivat ihmiset ja veisasivat juhlavirttä. Ja niin oli laita meidän pitäjässä ja naapuripitäjässä ja kolmannessa pitäjässä ja niin kaikkialla. Ja moninaiset olivat virret, joita tällä hetkellä veisattiin, mutta yksi oli niissä kumminkin aine, kaikissa sama, nimittäin sama iloinen riemahdus, mikä ennen oli paimenilta kuulunut Betlehemissä. Yhdessä virressä se sanottiin näin, toisessa noin, mutta kaikissa oli kuitenkin sama sisällys, nimittäin Kunnia olkoon Jumalan korkeudessa, ja maassa rauha, ja ihmisille hyvä tahto!

Hyvä Jumala kuitenkin! Kuinka usein olen minä tällä hetkellä ajatellut: Ylistysvirttä veisataan nyt Jumalalle meidän maassa ja monessa muussa maassa, tuhansittain tuhansissa asunnoissa, taloissa ja torpissa, isoisten kultaisissa kartanoissa ja köyhäin matalissa majoissa. Mutta Sinä yksin tiedät, hyvä Jumala, kuinka paljoa enemmän, paljoa enemmän on taloja ja torppia, isoisten kultaisia kartanoita ja köyhäin matalia majoja, joissa ei Sinua muisteta, ei virrellä, ei puheella, ei huokauksella, ei ajatuksellakaan... Continue reading book >>
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books