Books Should Be Free
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads
Search by: Title, Author or Keyword

Pikku haltijoita   By: (1811-1896)

Book cover

In "Pikku haltijoita" Harriet Beecher Stowe weaves a magical and heartwarming tale about a group of small fairies living in the forest. The story follows the adventures of these enchanting creatures as they navigate their world and interact with the diverse array of animals that call the forest home.

Stowe's writing is rich and descriptive, allowing the reader to vividly imagine the lush beauty of the forest and the whimsical nature of the fairies. The characters are endearing and each possesses their own unique personality, making them easy to connect with and root for throughout the story.

The themes of friendship, courage, and the importance of protecting the environment are expertly woven into the narrative, making it not only an entertaining read but also a thought-provoking one. Overall, "Pikku haltijoita" is a charming and delightful book that will capture the hearts of readers of all ages.

First Page:

PIKKU HALTIJOITA

Kirj.

Harriet Beecher Stowe

Englannin kielestä suomeksi Saimi Järnefelt

Werner Söderström, Porvoo, 1900.

SISÄLLYS.

Maton tuhotyöt Koti ja talous Mikä on koti Kauneus ja säästäväisyys Tulen kohentaminen Nainen, joka suorittaa itse askareensa Mitä Amerikka voi tuottaa Säästäväisyys Palvelijat Keittotaito Talomme Uskonto kodissamme

I.

Maton tuhotyöt.

1.

"Voi, kultaseni, kuinka se on halpaa!"

Näihin sanoihin puhkesi vaimoni, istuessaan brysselimattokääröllä, herrain Ketshem & C:on myymälässä. "Kuinka se on halpaa!"

Milton [englantilainen runoilija] sanoo, että maineen himo on viimeinen synti, johon ylevä sielu lankee. Minäpä luulen hänen siinä erehtyneen. Pelkäänpä melkein, että viimeinen synti on huokean tavaran himo. Käsitä minut oikein. En tarkoita sellaista turhaa, prameilevaa korua, joka jäljittelee hyvää ja arvokasta tavaraa. Ei, sellainen ei voi järkeviä ihmisiä viehättää, vaan tarkoitan noita onnen sattumia, jotka tarjoavat meille polkuhinnasta hyvän ja arvokkaan kapineen kuka kuolevainen voi sellaista vastaan sotia?

Brown ystävälläni on oikea Murillo [kuuluisa espanjalainen maalari, jonka taulusta tässä on puhe], joka on hänen sydämmensä riemu ja silmiensä valo, mutta sitä näyttäessään kertoo hän taulun suurimpana ansiona miten hän osti sen polkuhinnasta Etelä Amerikassa, jossa se riippui eräässä konttoorihuoneessa savuttuneena ja piilossa, miten hän sai sen välitteenä eräässä kaupanteossa, ja kuinka hän sen puhdistettuaan huomasikin sen oikeaksi Murilloksi... Continue reading book >>
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books