Books Should Be Free
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads
Search by: Title, Author or Keyword

Reis naar de Fidsji-eilanden De Aarde en haar Volken, 1892   By:

Book cover

"Reis naar de Fidsji-eilanden De Aarde en haar Volken, 1892" by Gerrit Verschuur is an engaging and informative book that takes readers on a journey to the Fiji Islands. The author's vivid descriptions and detailed observations of the people, culture, and natural surroundings of the islands make for a captivating read.

Verschuur's writing style is descriptive and immersive, allowing readers to feel as though they are right there alongside him on his travels. His insights into the local customs, traditions, and way of life provide a rich and comprehensive understanding of the Fijian culture.

In addition to the cultural aspects, the author also delves into the geography and environment of the islands, painting a vivid picture of the stunning landscapes and diverse wildlife that inhabit this remote corner of the world.

Overall, "Reis naar de Fidsji-eilanden De Aarde en haar Volken, 1892" is a well-researched and compelling book that will appeal to anyone interested in travelogues, cultural studies, or exploring new and exotic destinations. Gerrit Verschuur's passion for discovery shines through in every page, making this a truly enjoyable and enlightening read.

First Page:

Reis naar de Fidsji eilanden

Door G. Verschuur .

De reiziger, die aan wal stapt op de Fidsji eilanden wordt, zoo niet van bewondering, dan toch van verbazing vervuld, als hij, van de stoomboot komende, mannen op zich ziet toetreden met een overvloedigen haardos en van een type, dat veel verschilt van dat, 't welk hij heeft kunnen bestudeeren op de andere eilandengroepen, waar óf het toeval óf het programma voor zijne omzwervingen hem voerde. Hier geen min of meer zwarte tint zooals bij de Kanaken, of een bronskleur zooals bij de bewoners van andere tropische eilanden, maar een zeer eigenaardige gelaatstint, en de schilder, die het portret van een Fidsji eilander moest maken, zou rood en geel en grijs op zijn palet moeten dooreenmengen, om die bijzondere kleur weer te geven, die de inboorlingen van andere stammen onderscheidt.

Over het algemeen is het een sterk en goed ontwikkeld ras; gemiddeld zijn ze grooter dan de Kanaken en andere eilandbewoners uit de buurt. Op het voorbeeld van wat men op de Salomons eilanden ziet gebeuren, hebben ook zij de gewoonte, hunne haren, die oorspronkelijk zwart zijn, met een dikke laag kalk te bestrijken. Die kalk brengt eene geheele verandering in de kleur teweeg en maakt de haren hard en kroezig. Met angstvallige zorg geborsteld, gelijkt de rijke haardos, waarop zij zeer trotsch zijn, op eene groote spons, die ze op hun hoofd dragen en de Fidsji eilander, toegetakeld met deze hoofdversiering, die hem voor een zonnesteek beveiligt, loopt met een stok in de hand als een eerste fat over de wandelwegen in zijne steden en dorpen... Continue reading book >>
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books