Books Should Be Free
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads
Search by: Title, Author or Keyword

Säveliä Hämeestä ja muualta   By:

Book cover

First Page:

SÄVELIÄ.

HÄMEESTÄ JA MUUALTA.

"Päivät soisin soitettavan, Illat tehtävän iloa Näillä mailla mantereilla, Suomen suurilla tiloilla."

KALEVALA.

Ensimmäisen kerran julkaissut Hj. Hagelberg 1885.

Sisältö.

rt Runebergin kodissa........................................ 1. Runebergin haudalla....................................... 3. Ilta...................................................... 5. Kolkko Kesä aamu.......................................... 7. Immelleni................................................. 9. Myrsky yö.................................................11. Mietteitä erään nuoren Inkerinmaalaisen immen haudalla....13. Tammerkosken keskellä.....................................15. Vuoden lopulla............................................17.

r r. Vuoden vaiheella..........................................18. Impi......................................................20. Toivottoman kujerrus......................................22. Ken on Amor?..............................................24. Jäähyväis laulu...........................................26. Runottareni ja minä.......................................29. Sekin? Niin, niin!........................................31.

Elias. Liittoon yhtykäämme!......................................35. Kuinka on laita?..........................................35. Yks' ompi tunne...........................................36. Kerjäläistyttö............................................38. Iltalaulu.................................................40. Keväällä..................................................41. Missä saanen rauhan?......................................42. Laula impyen!.............................................43.

Illakko. Elokuun iltana............................................44. Laula!....................................................46.

K. H. F. Vast'alkava matkamies.....................................46. Talvella..................................................49.

r Rauhan maa................................................50.

Sampoinen. Kirkonkellot..............................................52. Näet maasi................................................56. Huuto Mikko...............................................61. Iltasella.................................................64. Yksin.....................................................67.

RUNEBERGIN KODISSA.

18 11/7 84.

Seisahdu, matkamies, tän kodin huoneuksissa, Pois ota lakkisi, käy hiljaa eteenpäin. Viivähdä hetkeksi sun kansais unelmissa, Sen muinaisuudessa itsekseis mieti näin:

Suur' on se voima, kuin voi johtaa kansain teitä; Aseita heikkoja se käyttää toimissaan, Vain ihmislapsia ja elvytellen heitä Se valon kirkkaan luo pimeesen maailmaan.

Tää koti, kolkko nyt, oil miehen aikanansa, Jonk' elonveri voi vain maalleen virtailla. Silmänsä valoisa, se näki kansassansa Vain suurta, jaloa, isänmaanrakkautta.

Itsensä uhraavan hän näki kansan täällä, Ja kaunihiksi loi hän Pohjan maisemat. Täht' öissä kirkkaissa hän talvisella säällä Ties' kansan kärsineen sen vaivat katkerat.

Ja taas kun aamukoin hän näki koittamassa, Sulattain Pohjan jäät sovittain kyyneleet, Niin silloin riemun loi väessä urhoisassa, Ja toivon ikuisen vihannat seppeleet.

Jaloksi tunsi hän tän kansan vaivoinensa, Jaloksi silloinkin, kun myrskyt raivosi! Ja murtumatoin on, sen ties' hän, Suomen kansa, Ja siitä ylpeillen, iloissaan lauleli!

Kotinsa kolkoks' jäi hän lähti täältä poisi, Vaan aarteet ikuiset tää koti säilyttää. Niin on, kuin nytkin viel' hän itse täällä oisi, Ja jalo henkensä se ijäks' tänne jää!

rt

RUNEBERGIN HAUDALLA.

18 11/7 84.

On aikaa kulunut, kun murhepuvussansa Ja mielin kaipaavin ja silmin itkevin Tän haudan reunalle kokoontui Suomen kansa, Lepohon viimeiseen vei laulun sankarin... Continue reading book >>
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books