Books Should Be Free
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads
Search by: Title, Author or Keyword

Totta ja leikkiä   By: (1865-1933)

Book cover

"Totta ja leikkiä" by Aino Malmberg is a delightful and heartwarming story about friendship, imagination, and the power of storytelling. The characters are endearing and relatable, and the author's writing style is engaging and full of whimsy. I was captivated by the vivid descriptions of the magical world the characters create, and found myself eagerly turning the pages to see how their adventures would unfold. Overall, this book is a charming and enchanting read that will appeal to readers of all ages.

First Page:

TOTTA JA LEIKKIÄ

Aino Malmberg

Ensimmäisen kerran julkaissut Kustannusosakeyhtiö Otava 1903

HYMNI HUMBUGILLE

Ylistetty ollos mahtava Humbugi! Sinä olet se voima, joka maailmaa hallitsee ja eteenpäin vie! Minne joutuisimmekaan me ihmislapset, mikä olisikaan kohtalomme, jos sinä, oi Humbugi, maailmasta katoisit? Mutta sinä et katoo, ennenkuin maailma katoo! Sinä olet ikuinen kuin ihmissuku! Ylistetty ollos ikuinen Humbugi!

Näin kerran Rakkauden. Se tuli maailmaan ja kulki hiljaa ja ääneti. Ei se etsinyt omaansa. Kaikkensa se antoi, kysymättä, pyytämättä. Mikä oli sen palkka? Tuska. Jota suuremmaksi Rakkaus kasvoi, sitä tulisemmaksi tuli tuska.

Ei tuntenut maailma Rakkautta. Sen hellyyttä sanottiin tunkeilevaisuudeksi. Sen uhrautuvaisuutta sanottiin tyhmyydeksi. Sen uljuutta sanottiin julkeudeksi. Ja kylmyydeksi nimitettiin sen puhtautta. Pois ryöstettiin siltä Rakkauden nimikin. Köyhänä ja alastomana se ajettiin maailman poluilla paleltumaan.

Mutta silloin astuit esiin sinä, oi Humbugi. Sinä otit Rakkauden rikkirevityn viitan, silasit sen silkillä ja kiiltävällä kullalla ja levitit laajana hartioillesi. Torvilla toitottaen ja lippuja liehuttaen sinä vaelsit valtateillä, vaatien itsellesi Rakkauden nimen ja palkan... Continue reading book >>
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books