Books Should Be Free
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads
Search by: Title, Author or Keyword

De lotgevallen van Ferdinand Huyck

De lotgevallen van Ferdinand Huyck by Jacob van Lennep
By: (1802-1868)

De lotgevallen van Ferdinand Huyck is een boeiende historische roman die zich afspeelt in het Nederland van de 18e eeuw. Het verhaal volgt de avonturen van Ferdinand Huyck, een jonge, charmante edelman die verliefd wordt op de mooie Leonore.

Het boek zit vol met intriges, romantiek en verraad, en de personages worden prachtig tot leven gebracht door de schrijver. Het verhaal is meeslepend en houdt de lezer geboeid tot het einde.

Van Lennep heeft een scherpe pen en weet de sfeer van die tijd uitstekend weer te geven. Zijn beschrijvingen van het Hollandse landschap en de historische gebeurtenissen zijn zeer gedetailleerd en maken het verhaal des te levendiger.

Al met al is De lotgevallen van Ferdinand Huyck een aanrader voor liefhebbers van historische romans en avontuurlijke verhalen. Een boek dat je meeneemt naar een andere tijd en je laat genieten van een meeslepend avontuur.

Book Description:

Een avonturenroman vol mysteries – met zeerovers, struikrovers, schipbreuken, moord en doodslag – afgunst, wraak en rampspoed afgewisseld door humor en liefde.

Ferdinand Huyck, de zoon van de hoofdschout in Amsterdam, keert na een jarenlange reis terug in Nederland. Onderweg ontmoet hij Henriette Blaek, die hij al snel niet meer uit zijn gedachten kan zetten. Nog voor hij Amsterdam kan bereiken wordt hij echter bij Naarden overvallen en beroofd door struikrovers. Een geheimzinnige man, die zich Bos noemt, redt hem zijn leven. Wie is die heer Bos, die zich, met zijn mooie dochter Amelia, verschuilt voor de politie? En hoe moet Ferdinand zich eruit redden als Henriette hem toevallig ziet in gezelschap van Amelia, en zijn vader de hoofdschout ook hoe langer hoe meer achterdochtig wordt over zijn gedrag? Hij kan de waarheid niet vertellen, omdat hij beloofd heeft om de heer Bos en zijn dochter niet te verraden… Dit is het begin van een aaneenschakeling van avonturen.

Laat je niet afschrikken door de wat droge inleiding – de actie begint direct in hoofdstuk 1![samenvatting door Anna Simon]

A book filled with mysterious adventures – pirates, bandits, shipwrecks and murder – jealousy, revenge and disaster mixed with humor and love.Ferdinand Huyck returns to Amsterdam after a two years’ journey. Before he reaches his destination, however, he is mugged and robbed. A mysterious man, who calls himself ‘Bos’, saves his life. Who is this Mister Bos, who is in hiding from the police, with his beautiful daughter Amelia? This is the start of an adventure.[Anna Simon]


Stream audiobook and download chapters
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books