Books Should Be Free is now
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads
Search by: Title, Author or Keyword

Fulco de Minstreel

Fulco de Minstreel by Kieviet, Cornelis Johannes
By: (1858-1931)

Dit avonturenverhaal speelt zich af vlak voor het jaar 1300. Fulco, dienaar van de ridder Gijsbrecht van IJsselstein, heeft zijn bijnaam “De Minstreel” gekregen omdat hij zo mooi kan zingen. Heer Gijsbrecht trouwt met zijn geliefde Bertha, wat gevierd wordt met een groot toernooi. Maar een paar weken later slaat hun geluk om in ongeluk: ze raken van elkaar gescheiden, Gijsbrecht wordt door zijn vijanden gevangen genomen, terwijl Bertha in het kasteel IJsselstein belegerd wordt. Kan Fulco hen uit deze benarde positie redden?

Reading in Dutch of “Fulco de Minstreel” – a historical adventure story of knights, gentle ladies and minstrels.

First Page:

FULCO DE MINSTREEL

EEN HISTORISCH VERHAAL

UIT DEN TIJD VAN GRAAF JAN I

VOOR JONGELIEDEN

DOOR

C. JOH. KIEVIET

HOOFDSTUK 1

Een late rit

't Was op een schoonen Augustusavond van het jaar onzes Heeren 1297, dat drie ruiters in gestrekten draf langs den heirweg reden, die naar het slot van den Heer van Heukelom voerde. Ongetwijfeld hadden zij een warmen rit achter den rug, want een wit schuim liep den edelen dieren langs de zijden, en de kleederen der ruiters waren met stof bedekt. Het was een heete dag geweest, zoo heet als het in de hondsdagen maar zijn kan. Het zonnetje had den ganschen dag als een gloeiende bol aan den wolkenloozen hemel geschitterd en hare verzengende stralen naar het aardrijk geschoten. Nu daalde het langzaam ter kimme en stond op het punt van onder te gaan. Toch bleef het nog warm, zelfs drukkend in de lucht, en er bestond grond voor de veronderstelling, dat er wel eens eene donderbui zou kunnen volgen.

Het stof van den uitgedroogden weg vloog dwarrelend van onder de hoeven der twee voorste paarden omhoog en hulde den derden ruiter, die een weinig achteraan reed, in eene zoo dichte wolk, dat het hem bijna onmogelijk was geregeld adem te halen, eene omstandigheid, die zijn lot verre van aangenaam maakte... Continue reading book >>


Stream audiobook and download chapters
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books