Books Should Be Free is now
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads
Search by: Title, Author or Keyword

Vaihdokas

Vaihdokas by Juho Reijonen
By: (1855-1924)

Vaihdokas on tarina yhden pojan, Jerikon, kasvamisesta aikuiseksi 1800-luvun Suomessa, eräässä itäisessä kirkonkylässä. Hänen elämansä alkaa äärettomässä köyhyydessä, taikauskoisten kyläläisten syrjimänä. He uskovat etta Saatana otti vastasyntyneen ja jätti Jerikon tilalle, koska vauvalla ei ollut ristin merkkiä päällään syntymän ja ristimisen välisenä aikana. Jeriko menettää äitinsä, ainoan joka häntä rakastaa, jo nuorena lapsena. Han etsii omaa arvoansa luonnosta ja musiikista.

First Page:

VAIHDOKAS

Kuvaus vanhan kansan elämästä

Kirjoitti

Juho Reijonen

Ensimmäisen kerran julkaissut Werner Söderström 1884.

Muuan Itä Suomen kauniimmista kirkonkylistä on kahden ruohorantaisen järven väliin pistävällä niemellä. Niemen keskitse idästä länteen tahi lännestä itään, jos niin tahdotaan kulkee kohtalaisen korkea kangasharju. Näköala harjulta on laaja ja vaihteleva. Niemen ympärillä päilyvät monisaariset vedet. Sen keskipalkoilla latistuu harju alangoksi, antaen siten sijaa parille hietarantaiselle lammille, joiden äyräillä humisee muutamia korkeita kelohonkia. Siellä täällä näkyy sarja istutettuja puita: hieskoivuja, hyötyisiä pihlajapensaita ja solakoita, lipiseviä haapoja. Kylä näyttää, ikäänkuin kihisevän huiskin haiskin rakennetuista taloista ja mökeistä, joita viimeksimainituita nähtävästi on monta vertaa enemmän kuin edellisiä.

Harjusta pohjoiseen päin näkyy etäällä siintäviä korkeita vaaroja, saaria, salmia, kellertäviä viljavainioita, muutamia muhkeita taloja ja nuorta, tummanvihreätä kuusikkometsää... Continue reading book >>


Stream audiobook and download chapters
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books