Books Should Be Free
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads
Search by: Title, Author or Keyword

Het dichtste bij de Zuidpool De Aarde en haar Volken, 1909   By: (1874-1922)

Book cover

Het boek "Het dichtste bij de Zuidpool: De Aarde en haar Volken" is een fascinerende en meeslepende reisverslag geschreven door Ernest Henry Shackleton. In dit boek neemt Shackleton de lezers mee op zijn avontuurlijke reis naar de Zuidpool, waar hij de ongelooflijke schoonheid en ontzagwekkende kracht van de natuurlijke wereld beschrijft.

De auteur weet op meesterlijke wijze de lezers te betrekken bij zijn reis, waardoor je als lezer het gevoel hebt alsof je zelf aanwezig bent bij de ontberingen en overwinningen die Shackleton en zijn team tijdens hun expeditie hebben meegemaakt. Zijn levendige beschrijvingen van de bevroren landschappen, het barre weer en de wilde dieren die ze tegenkomen, zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel zit terwijl je het boek leest.

Naast het beschrijven van zijn eigen ervaringen, geeft Shackleton ook een interessante kijk op de geschiedenis, cultuur en volkeren die hij tijdens zijn reis tegenkomt. Zijn diepgaande kennis en respect voor de diverse volkeren en tradities die hij tegenkomt, voegen extra diepte toe aan het verhaal en maken het boek des te boeiender.

Al met al is "Het dichtste bij de Zuidpool: De Aarde en haar Volken" een prachtig geschreven en boeiend boek dat zowel avontuurlijke reizigers als liefhebbers van geschiedenis en cultuur zal aanspreken. Het is een absolute aanrader voor iedereen die geĆÆnteresseerd is in het ontdekken van de schoonheid en geheimen van onze planeet.

First Page:

HET DICHTSTE BIJ DE ZUIDPOOL.

Luitenant Shackleton's eigen verhaal.

Wat de heele wereld vurig verlangd heeft te lezen, vertelt luitenant Shackleton in het Septembernommer van "Pearson's Magazine", het volledig verhaal uit zijn eigen pen van de gedenkwaardige Zuidpoolexpeditie, die de Britsche vlag plantte slechts 97 mijlen van de Zuidpool, na een sledereis van 800 mijlen vol ongeƫvenaarde moeilijkheden en gevaren door het meest verlaten en onherbergzame land ter wereld. Wat hij geeft, is de eenvoudige mededeeling van verbazingwekkende feiten, een record van menschelijk uithoudingsvermogen en een heldenstuk, eenig in de historie der ontdekkingsreizen.

Na mijn terugkomst van de Nationale Zuidpoolexpeditie, luidt het verhaal, gevoelde ik, dat de roepstem van het Zuiden niet van mij liet.

Ik wist, dat er nog veel te ontdekken viel, en ook heden nog wacht er een massa exploratiewerk, in dit minst bekende gedeelte van de oppervlakte der aarde. Daarom besloot ik, een poging te wagen tot het organizeeren van een nieuwe expeditie met het doel, onze algemeene kennis der Antarctis uit te breiden en te trachten, de Zuidpool te bereiken.

Ik hoopte, door aan de expeditie een flinken staf van wetenschappelijke mannen te verbinden, aan het geografisch onderzoek ook belangrijk werk toe te voegen in verschillende takken van wetenschap... Continue reading book >>
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books