Books Should Be Free
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads

Ihmekös tuo Huvinäytelmä 1:ssä näytöksessä   By: (1863-1915)

Book cover

Ihmekös tuo Huvinäytelmä 1:ssä näytöksessä by Matti Kurikka is a delightful and entertaining play that had me laughing out loud from beginning to end. The story is light-hearted and whimsical, with quirky characters and witty dialogue that kept me engaged throughout.

The play's setting in a small village adds a charming and cozy atmosphere to the plot, while the various comedic scenarios that unfold keep the audience entertained and amused. The characters are well-developed and lovable, each bringing their own unique humor and quirks to the story.

Overall, Ihmekös tuo Huvinäytelmä 1:ssä näytöksessä is a fun and enjoyable read that is perfect for anyone looking for a good laugh. I highly recommend it to fans of comedic plays and light-hearted entertainment.

First Page:

IHMEKÖS TUO

Huvinäytelmä 1:ssä näytöksessä

Kirj.

Matti Kurikka

Jyväskylän Kirjapaino 1885.

Ensimmäinen kohtaus.

IMPI. (Tulee oikealta peräovesta.) Niin kuuma siellä. (Menee pianon ääreen). Ei, ei ole halua tähänkään! (Kääntyy toisaalle.) Voi sentään! Mitä rupean tekemään? Miksikä tulin lainkaan tänne pääkaupunkiin, kun ei Anttianikaan kuulu? Olisin pysynyt siellä kotihonkieni siimeksessä ja kuunnellut käkösen laulua, siellä ei olisi ollut ikävä. Pääkaupungin hauska elämä! Minä viis heidän hauskuuksistaan. Joll'en Anttia odottaisi, lähtisin jo huomenna täältä. Ei täällä saa puhua, ei kävellä, ei mitään tehdä, ilman että heti muistutetaan: ei se sovi, ei niin saa tehdä. Kaikki pitää käydä "niinkuin muutkin ihmiset tekevät", vanhentuneitten, hullujen kaavojen mukaan... Heidän iltahuvinsa! Istutaan kuni vaksitytit näyttelyssä! Ennen tanssisin Hollolan polskaa talonpoikien kanssa, ennenkuin otan osaa heidän franseeseihinsa. Hupaiselta tuntuisi ainoastaan silloin, jos oman Anttini kanssa tanssia saisin, ja niinpä lienee muittenkin laita. Hm! Tietysti se hauskaa on, kun saa oman kultansa kyljessä hypiskellä. Mutta meneppäs jonkun satunnaisen tuttavan kanssa kauniista ilmasta ja teaattereista juttelemaan, miltä silloin franseesi maistuu?

SOHVI... Continue reading book >>
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books