Books Should Be Free
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads
Search by: Title, Author or Keyword

Llibre D'històries   By: (1855-1910)

Book cover

Llibre D'històries by Raimón Casellas is a beautifully written collection of short stories that captures the essence of Catalan culture and history. The author weaves together intriguing plots and engaging characters that bring to life different periods in Catalonia's past.

Each story in the book is unique and thought-provoking, exploring themes of love, loss, betrayal, and redemption. Casellas has a talent for creating vivid imagery and immersive settings that transport the reader to another time and place. The language used in the book is rich and evocative, adding depth and emotion to the storytelling.

Overall, Llibre D'històries is a captivating read that will appeal to readers who enjoy historical fiction and literary fiction. Casellas' writing is both powerful and poetic, making this collection a must-read for anyone interested in Catalan history and culture.

First Page:

LLIBRE D'HISTÒRIES.

ALS BENEVOLENTS LECTORS

Entre el florir i el marcir se de les sensacions diàries que l'espectacle de la vida vos promou, us salta de vegades als sentits una feta, una dita, una visió que, més que per curiosa o rara, per susceptible d'ulteriors transformacions, sentiu ànsia de contar als demés. Sembla que servant el cas únicament per a vosaltres no us trobeu prou complaguts, sinó que l'haveu de trametre al proïsme per a gaudir lo del tot. Una part d'aquest afany, ja es veu que és necessitat humana d'expansió; però una altra part, i de segur la més grossa, probablement s'ha de pendre per propensió a la mímesi, per instint imitatiu, per tendència artística, literària.

Perquè el cert és que, en comunicant als altres el què ha mogut un moment el nostre esperit, pel regular es posa cura en rimar la feta, en ordenar la, en enquadrar la, en decorar la segons lleis d'art que cada contaire porta a dintre. Veniu a fer com el músic que harmonitza la melodia salvatge. Del succés vulgar, corrent, que preteniu relatar, en dibuixeu amb perfils les frases significants, n'accentueu el què us apar capital, n'esfumeu el què us sembla secundari i, aquí amplificant i allí enxiquint, talleu, afegiu i capgireu. En una paraula: vos apropieu el fet, imaginant lo a semblança vostra; o segons els figurins d'una moda literària... Continue reading book >>
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books