Books Should Be Free
Loyal Books
Free Public Domain Audiobooks & eBook Downloads
Search by: Title, Author or Keyword

Loppiaisaatto eli Miten haluatte   By: (1564-1616)

Book cover

"Miten haluatte" is a comedic play filled with intrigue, mistaken identities, and witty banter. The characters are well-developed and the dialogue is cleverly written, showcasing Shakespeare's masterful way with words. The plot is engaging and keeps the reader entertained from start to finish. This play is a delightful romp that is sure to entertain audiences of all ages. Overall, "Miten haluatte" is a lighthearted and fun read that showcases Shakespeare's talent for storytelling and characterization.

First Page:

LOPPIAISAATTO

eli Miten mielitte

Kirj.

William Shakespeare

Paavo Cajanderin suomennos ilmestyi v. 1899.

Näytelmän henkilöt:

ORSINO, Illyrian herttua. SEBASTIAN, nuori ylimys, Violan veli. ANTONIO, merikapteeni, Sebastianin ystävä. Toinen merikapteeni, Violan ystävä. VALENTIN, herttuan seuralaisia. CURIO, Herra TOPIAS RÄIHÄ, Olivian eno. Herra ANTREAS KÄLPPÄINEN. MALVOLIO, Olivian hovimestari. FABIO, Olivian palvelijoita. Narri, OLIVIA, rikas kreivitär. VIOLA. MARIA, Olivian kamarineitsyt. Hovimiehiä, pappeja, merimiehiä, oikeudenpalvelijoita, soittoniekkoja y.m.

Tapahtumapaikka: Kaupunki Illyriassa ja läheinen merenrannikko.

ENSIMMÄINEN NÄYTÖS.

Ensimmäinen kohtaus.

Huone herttuan hovissa. (Herttua, Curio ja hoviherroja tulee. Soittokunta perällä.)

HERTTUA. Soitelkaa, jos on lemmen ruokaa soitto. Sit' antakaa niin täydest', että halu Kyllyyttään sairastuu ja siihen sammuu. Tuo sävel uudelleen! Noin, noin se sammui, Hiveltäin korvaa niinkuin lounan henki, Jok' yli lemmenkukkavuoteen huokuu Ja tuoksun tuo ja vie. Vait, vait! Jo riittää. Niin vieno se ei ole nyt kuin äsken. Oi, lemmetär, kuin liehakoit ja liekut! Kuin valtameri avara on helmas, Mut joka siihen joutuu, olkoon vaikka Kuink' arvokas ja ylväs, tuokiossa Se laskee arvossa ja arviossa... Continue reading book >>
eBook Downloads
ePUB eBook
• iBooks for iPhone and iPad
• Nook
• Sony Reader
Kindle eBook
• Mobi file format for Kindle
Read eBook
• Load eBook in browser
Text File eBook
• Computers
• Windows
• Mac

Review this bookPopular Genres
More Genres
Languages
Paid Books